yune 2016

yune 2016

Ik vind De Australian Labradoodle een fantastische hond. Voorheen vond ik het altijd overdreven als mensen zeiden ‘mijn hond is mijn beste vriend’ maar dit is 100% het geval.. een doodle is super met kinderen, makkelijk te trainen, de vacht is niet verharend, ruikt niet en is allergievriendelijk. De vacht is er in zacht golvend (fleece) of krullend. De vacht is wel veel werk, deze heeft veel onderhoud en kennis nodig, eens in de twee maanden naar de trimmer volstaat niet maar ik zorg dat mijn toekomstige eigenaren daar professioneel in begeleid worden.

De Australian Labradoodle is niet alleen heel lief maar ook heel intuïtief en sensitief. Daarom worden ze heel veel ingezet als hulp- of therapiehond. Ze willen het liefste 100% van de tijd bij je zijn, Maar dat betekent ook dat het een hond is die niet graag te lang alleen gelaten wordt. Als je er de tijd voor neemt om in je hond te investeren door middel van aandacht, liefde, training en lichamelijke verzorging dan krijg je er een fantastische hond voor terug.

Oorsprong australian labradoodle

De Australian Labradoodle is het resultaat van de zoektocht naar een allergievriendelijke geleidehond. Wally Cochran was de eerste die ging fokken met een Labrador en een Poedel en gaf het resultaat de naam Labradoodle (ook wel eerste kruising of F1 genoemd). Rutland Manor en haar dochter Tegan Park gingen in Australië door met het werk van Cochran en werden de grondleggers van de Australian Labradoodle. De Australian Labradoodle is geen simpele kruising tussen een poedel en labrador. Een heel selectief fokprogramma met infusies van andere rassen zoals de Curly Coated Retriever, de Ierse water Spaniel, de Amerikaanse en de Engelse Cocker Spaniel heeft er voor gezorgd dat de Australian Labradoodle zijn huidige bijzondere eigenschappen heeft. Er zijn verschillende maten Australian Labradoodle: de Standaard 53-63 cm gewicht 24kg-30kg, de Medium 43-52 cm gewicht 14kg-23kg en de mini 35-42 cm gewicht 7kg-13kg.


bel of mail.JPG